عوارض کم کاری تیروئید در کودکان | دکتر نغمه وثوقی
Card image cap

عوارض کم کاری تیروئید در کودکان

آگاهی از عوارض کم کاری تیروئید در کودکان، برای خانواده هایی که کودک آنها به این بیماری دچار شده، ضروری است.

 این اختلال بیشتر از سایر اختلال ها رایج بوده و در آن غده تیروئید کودک، قدرت ایجاد هورمون، در میزان مناسب را ندارد. کند شدن رشد، بالا رفتن وزن، احساس ضعف و خستگی، مشکلات گوارشی مانند یبوست و مشکلات متعدد دیگر در این بیماری، مشاهده شده است.

 هورمون های تولید شده به وسیله این غده بر تمام جنبه های سلامت کودک از جمله ضربان قلب، انرژی بدن و رشد و تکامل تاثیر می گذارد. در این متن تصمیم داریم پیرامون عوارض این بیماری در کودکان سخن بگوییم.

بررسی عوارض کم کاری تیروئید در کودکان

عوارض کم کاری تیروئید در کودکان متنوع و مشکل ساز است و رشد طبیعی کودکان را تهدید می کند. بوجود آمدن مشکلات مربوط به کم کاری تیروئید، با توجه به سن کودک، قطعا متفاوت است. 

کم کاری تیروئید در کودکان، نوجوانان و بزرگسالان عوارض متفاوتی به همراه دارد. به طور مثال از عوارض کم کاری تیروئید در نوجوانان می توان به افزایش وزن، مشکلات رشدی، بلوغ دیررس، مشکلات گوارشی و پوست خشک اشاره کرد. 

در این قسمت تصمیم داریم عوارض این بیماری در کودکان را مورد بازبینی قرار دهیم.

عوارض کم کاری تیروئید در کودکان

کند شدن سرعت رشد کودک

یکی از عوارض کم کاری تیروئید در کودکان، آهسته شدن رشد است. 

هورمون مورد نظر در رشد اولیه مغز، رشد جسمی و بلوغ نقش حیاتی ایفا می کند. این هورمون همچنین برای رشد جسمی، استخوان ها و حتی رشد مغز در اوایل زندگی مهم است. همچنین در ترمیم استخوان ها و غضروف ها نقش دارد و تلاش میکند عملکرد بدن را در سطح ثابتی حفظ کند.

 کم کاری شدید تیروئید در برخی مواقع منجر به کوتولگی می شود که به وضوح نقش آن را در رشد کودک مشخص میکند. حتی در کم کاری خفیف تیروئید نیز سرعت رشد کودکان کمتر از حد مطلوب است. در این بخش، عوارض این بیماری در کودکان نوپا و مقطع ابتدایی را مورد بررسی قرار می دهیم.

معرفی نمونه هایی از عوارض کم کاری تیروئید در کودکان مربوط به رشد

⦁    قد کوتاهتر از حد معمول
⦁    رشد با تاخیرِ دندان های دائمی
⦁    بلوغ دیررس
⦁    رشد عقلی کند
⦁    ضربان قلب کند‌تر از حد معمول
⦁    داشتن موهای خشک و شکننده
⦁    ورم کردن صورت کودک

اگر کودک شما هم مشکوک به بیماری تیروئید است یا با علائم بیماری روبرو شده با دکتر نغمه وثوقی تماس بگیرید و نوبت خود را ثبت کنید.

 دکتر وثوقی، بهترین پزشک اطفال با سالها تجربه موفق در زمینه درمان بیماری های متفاوت کودکان است. در صورت عدم درمان این بیماری، رشد فیزیکی کودک متوقف شده و حتی ممکن است کودک از لحاظ رشد ذهنی از همسالان خود عقب بیفتد.

عوارض کم کاری تیروئید در کودکان رشد

عوارض احتمالی کم کاری تیروئید در کودک

همان طور که در بالا بیان شد یکی از عوارض کم کاری تیروئید در کودکان، مشکل در رشد و تکامل طبیعی است. در صورت عدم درمان به موقع کودک، می توانید شاهد عوارض احتمالی دیگری مانند، مشکلات قلبی، پایین آمدن سطح گلبول های قرمز (کم خونی) و دمای بدن باشید. 

با توجه به این موضوع تماس با بهترین پزشک اطفال در بوکان، سرکار خانم وثوقی و ثبت نوبت ضرورت دارد.

کدام کودکان در معرض خطر کم کاری تیروئید هستند؟

پس از بیان عوارض کم کاری تیروئید در کودکان، اولویت بعدی، بررسی کودکانی است که در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.

⦁    کودکان دارای اختلالات کروموزومی مثل سندرم داون، ویلیامز یا ترنر
⦁    اختلالات خود ایمنی مثل دیابت نوع یک یا بیماری سلیاک
⦁    مصرف ناکافی یا بیش از حد ید
⦁    آسیب به غده تیروئید

درمان کم کاری تیروئید در کودک

پس از بررسی عوارض کم کاری تیروئید در کودکان و پاسخ به سوال مخاطبان، در این بخش تصمیم داریم به چگونگی درمان بیماری اشاره کنیم. پزشک متخصص در هنگام مراجعه برای درمان کودک به پارامترهایی مانند، سن، سلامت کلی و سایر عوامل توجه می کند.

 در حین درمان ممکن است بر طبق نظر متخصص، نیاز باشد به پزشک غدد مراجعه کنید.

از اهداف درمان می توان به بازگرداندن سطح هورمون به حالت طبیعی و تحریک رشد و تکامل طبیعی کودک است. درمان این بیمار بر طبق نظر متخصص و به صورت کاملا تخصصی انجام می شود. 

خانم دکتر وثوقی، خون کودک را در طول درمان و پس از مصرف داروها، به طور منظم بررسی می‌کند. این موضوع تاثیر درمان را بر روند بیماری مشخص می کند.

می توانید در مورد تغذیه صحیح و مناسب مطالعه نمایید و به رشد کودک خود کمک کنید

احساس درد و ناراحتی کودک در هنگام بیماری

کلام آخر

آشنایی با عوارض کم کاری تیروئید در کودکان کمک می کند، آگاهی لازم در مورد بیماری کسب کنید و زودتر از پیشرفت بیماری برای درمان آن اقدام کنید. جالب است بدانید، عوارض بیماری مورد نظر با توجه به سن، متفاوت است. از عوارض شایع این بیماری در کودکان می توان به قد کوتاه تر از حد طبیعی، رشد دیرتر دندان ها، بلوغ دیررس، کندی ضربان قلب و غیره اشاره کرد. در صورتی که کودک در موقع مناسب درمان نشود با مشکلات قلبی، عقب ماندگی و حتی مرگ مواجه خواهد شد.

منابع

بیمارستان کودکان فیلادلفیا


موسسه ی جان هاپکینز

سرویس سلامت ملی انگلستان

نشریه IntechOpen

مجموعه healthline

مرکز پزشکی سیدرز-ساینای


دیدگاهتان را بنویسید


جستجو
دسته بندی ها